Login

Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα;

Ξεχάσατε το λογαριασμό σας;

Print
Δημοσιεύτηκε: 01/02/2015

Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανέργων Πολιτών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διερχόμαστε η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη.

Ο χρόνος που κάποιος βρίσκεται έξω από την αγορά εργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θετικό ή με αρνητικό τρόπο. Η επιλογή ανήκει στον ίδιο.

Ένας θετικός τρόπος είναι η χρησιμοποίηση του ελεύθερου χρόνου για την ανάδειξη ικανοτήτων και την απόκτηση δεξιοτήτων που θα χρησιμεύσουν αργότερα στην αναζήτηση νέας εργασίας.

Επειδή πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της χώρας μας είναι υπόθεση όλων μας κι ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει σε αυτήν, και επειδή θέλουμε να προσθέσουμε κι εμείς το λιθαράκι μας προσφέροντας αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης και ενδυνάμωσης που απευθύνεται σε άνεργους και υποαπασχολούμενους πολίτες του νομού Αττικής. Η έναρξή του τοποθετείται στις 6 Μαρτίου 2013.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το χώρο "Σύνθεση". Η συμμετοχή γίνεται χωρίς την καταβολή χρηματικού αντίτιμου εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Περιγραφή του προγράμματος

Το πρόγραμμα Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Ανέργων Πολιτών του Νομού Αττικής στοχεύει:

- Στην κάλυψη των αναγκών για ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να είναι ευέλικτοι και προσαρμοστικοί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες που παρατηρούνται κατά τις περιόδους οικονομικής κρίσης,

- στην ανάδυση και διερεύνηση των επαγγελματικών αξιών τους,

- στην εκμάθηση τεχνικών εντοπισμού ευκαιριών απασχόλησης , στη συγγραφή βιογραφικού και σε δεξιότητες αντιμετώπισης μίας συνέντευξης επιλογής προσωπικού.

Η επίτευξη των στόχων του προγράμματος θα γίνει με την παροχή ομαδικής συμβουλευτικής σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων οι οποίες θα εργαστούν βιωματικά για 10 δίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού των συνεδριών, ανάλογα με την επιθυμία των συμμετεχόντων.


Ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας, η συμβουλευτική θα εστιάσει:

- στη δυνατότητα έκφρασης της συναισθηματικής φόρτισης που προκαλείται από την έλλειψη εργασίας,

- στην ιεράρχηση των αναγκών και αξιών των συμμετεχόντων,

- στη σύνθεση του προφίλ αυτοαντίληψής τους,

- στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης,

- σε τεχνικές συγγραφής ενός βιογραφικού και μιας συνοδευτικής επιστολής,

- σε δεξιότητες αντιμετώπισης συνέντευξης επιλογής προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια των ομαδικών συνεδριών οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες, να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους, και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο στην εξεύρεση λύσεων.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

1. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να το υποβάλει ηλεκτρονικά στο χώρο «Σύνθεση» (info@synthesi.com.gr). Μπορείτε να βρείτε το έντυπο εδώ.

2. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε μία ατομική συνέντευξη προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει μία αίτηση συμμετοχής και να ενημερωθεί αναλυτικότερα σχετικά με τους στόχους του προγράμματος.

3. Εφόσον οι αιτούντες συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, εντάσσονται σε αυτό.

Σχετικό βίντεο: «Η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Βρεττού επισκέφθηκε το χώρο μας κατά τη διάρκεια του προγράμματος Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Ανέργων Πολιτών του Νομού Αττικής. Οι συνεντεύξεις που δόθηκαν από την Άννα Αλιφραγκή και τη Δήμητρα Βαϊτσου παρουσιάστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή Metropolis του Λεωνίδα Αντωνόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.»